Minggu, 25 September 2016

Baikut Sawi Asin



~  Baikut / iga  babi   ( pilih  yang  banyak  dagingnya  daripada  tulangnya )
~  Sawi  asin
~  Bawang  putih
~  Garam,  gula,  merica,  vetsin
~  Minyak  wijen
@  Rebus  iga  babi  hingga  matang  dan  empuk
@  Sawi  asin  di  cuci  dan  di peras  kemudian  di potong  2  cm
@  Haluskan  bawang  putih  kemudian  tumis  dengan  mentega
@  Masukkan  sawi  asin,  aduk  rata
@  Masukkan  sawi  asin  ke dalam  rebusan  iga
@  Masukkan  semua  bumbu,  masak  hingga  mendidih  dan  matang
@  Setelah  mendidih  baru  masukkan  minyak  wijen,  matikan  api

Tidak ada komentar:

Posting Komentar