Minggu, 25 September 2016

Bakmoy



~  Daging  babi,  rebus  hingga  empuk
~  Daging  ayam,  rebus  hingga  empuk
~  Udang  kupas  cincang  kasar
~  Telur  ayam,  rebus  kemudian  kupas
~  Bawang  putih  haluskan
~  Daun  prei  cincang 
~  Kecap  manis
~  Garam,  gula,  merica,  vetsin
~  Mentega
@  Daging  babi  dan  ayam  matang  di cincang  kasar
@  Tumis  bawang  dan  daun  prei  dengan  mentega
@  Masukkan  udang,  potongan  daging  dan  telur  utuh,  aduk  rata
@  Tambah  air  secukupnya,  masukkan  semua  bumbu
@  Masak  hingga  air  menyusut  tetapi  tidak  kering
@  Hidangkan  dengan  kuah  bakmoy  dan  udang  pipa ( lihat  resep ) 


Tidak ada komentar:

Posting Komentar